Venotec

Elhanyagolt visszérproblémák? Segít a Venotec!

Az alsó végtagi visszérbetegségek sokunk életét keserítik meg, melyek sok esetben akár a hétköznapi tevékenységek elvégzését is akadályozhatják. A fájdalom, a lábszárak vizenyőssége, súlyosabb esetben az érfalak gyulladása, trombózis és fekélyek keletkezése fenyegethet minden egyes elődomborodó felületes, vagy éppen mélyvéna esetén.

Hogyan alakulnak ki a visszérproblémák?

A visszérbetegség során örökletes vagy külső tényezők hatására az alsó végtag szöveteiből a vénákon keresztül a szív felé áramló vér sebessége csökken, az érfalak fokozatosan kitágulnak, elődomborodnak, és a normál körülmények közt „visszafelé záródó” vénabillentyűk megnyílnak, ezzel is tovább lassítva a felfelé történő áramlást. A kitágult vénafalak kezdetben csak a felületes vénák esetén okoznak panaszt, mely ebben a korai stádiumban inkább csak esztétikai, kozmetikai jellegű.

Ahogy az idő telik, újabb és újabb tünetek társulhatnak: nehézláb-érzés, lábdagadás, lábikragörcs, alszári és bokatáji fájdalom, bőrelváltozások (kezdetben a bőr barnás elszíneződése, melyet akár helyi fekélyképződés is követhet).  A mélyben zajló folyamatok veszélye elsősorban abban rejlik, hogy sokszor csak előrehaladottabb állapotban kerül felismerésre (például begyullad és trombotizál az érfal, vagy az innen leszakadó vérrög rossz helyen köt ki és embóliát okoz).

Hogyan kerüljük el?

A visszérbetegségek kialakulásának elkerülése érdekében az egyik legfontosabb szempont a megelőzés: érdemes minden elkerülhető kockázati tényezőt kiiktatni, de legalábbis minimalizálni életünkben, pláne, ha eleve a fokozottabb rizikójú csoportba tartozunk (ha van például olyan felmenőnk, aki maga is visszérrel küzd).

Korszerű segítség

Szerencsére akkor is van segítség, ha már megjelentek a betegség tünetei: nem érdemes a legkomolyabb szövődmények felléptéig várni, hanem mihamarabb felvenni a kesztyűt, és elkezdeni a küzdelmet.

Az életmódváltás (helyes táplálkozás, öltözködés, rendszeres testmozgás bevezetése) mellett kifejezetten javasolható a természetes, növényi eredetű bioflavonoidok – azon belül is a diozmin – rendszeres, napi szintű fogyasztása. A diozmin képes belülről erősíteni a vénás rendszer érfalait, csökkentve áteresztőképességeiket, és így erősítve azokat. Kutatások bizonyítják, hogy a már kialakult visszeres probléma esetén is képes a fennálló panaszokat akár jelentős mértékben enyhíteni. A Venotec nagy mennyiségben tartalmaz mikronizált diozmint, így a hatékony és korszerű készítmények közé tartozik.

Az alkalmazhatósággal kapcsolatban érdemes szakorvos, de legalábbis a gyógyszerész tanácsát, véleményét kikérni. Amennyiben pedig panaszaink súlyosbodnának, vagy emellett sem enyhülnek, mindenképpen forduljunk szakemberhez.

(Dr. Lesznyák Judit)
2014. 08. 14.

Vénás lábtorna

Az ember évezredek óta “törleszt” a törzsfejlődés során bekövetkezett…