Venotec 600 mgA visszér és az aranyér sok kellemetlenséget okoz világszerte, hatásos kezelésére nagy az igény. A Venotec tabletta érvédő hatású mikronizált diozmint tartalmaz, mely egy olyan növényi hatóanyag, ami jótékony hatással van a már kialakult vénás elégtelenségre és az aranyeres panaszokra is.

Mire jó a Venotec?

A gyógyszer alkalmas az alsó végtagok krónikus vénás elégtelenséggel összefüggő tüneteinek enyhítésére, és az akut aranyeres fellángolások kezelésére egyaránt.

Hogyan kell alkalmazni a Venotecet?

A Venotecet szájon át kell bevenni. Az alsó végtagokat érintő krónikus vénás elégtelenségben naponta 1 tabletta bevétele szükséges a reggeli étkezés közben. Akut aranyeres fellángolás esetén pedig 4 napon át naponta 3 tabletta, majd további három napon keresztül napi 2 tabletta javasolt, étkezés közben bevéve. A Venotec 600 mg tabletta alkalmazása 18 év alatti gyermekeknek és serdülőknek nem ajánlott a rendelkezésre álló adatok hiánya miatt.

A Venotec előnyei

A Venotec magas koncentrációban tartalmaz mikronizált diozmint, mely a vénafalak stabilizálása szempontjából a ma ismert egyik leghatékonyabb növényi eredetű hatóanyag. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a diozminnal kezelt betegek esetében jelentős mértékben csökkenthetőek voltak a már kialakult aranyeres és visszeres panaszok. Vénaerősítő és -védő hatással rendelkezik, hatásos a fájdalom, a nehézláb-érzés és az éjszakai lábikragörcs ellen is. A Venotec gyors felszívódása már az alkalmazást követő 1-2 órában mérhető, a maximális plazmakoncentrációt pedig a beadás utáni második órában éri el.

Van-e mellékhatása a Venotec-nek?

Nemkívánatos hatások, mellékhatások ritkán fordultak elő Venotec szedése esetén, ezek enyhe emésztőrendszeri és idegrendszeri panaszok voltak. Leírtak olyan esetet is, mikor gyomortáji fájdalom miatt meg kellett szakítani a kezelést.

Venotec és terhesség

Az állatkísérletek alapján a diozmin kismértékben átjut a méhlepényen; az adatok azonban nem utalnak a terhességet, a magzati fejlődést, közvetlenül vagy közvetett módon károsan befolyásoló hatásra. Terhesség ideje alatt történő alkalmazásáról kérje kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.

Szoptató nők számára a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Alkalmazás előtt olvassa el a részletes betegtájékoztatót!

(Dr. Mogyorósi Richárd)
2014. 08. 14.

* Visszér tüneteinek kezelése esetén