Venotec

Diozmin és visszérpanaszok

A vénás betegségek Magyarországon is előkelő helyet foglalnak el a statisztikákban: becslések szerint a hetvenedik életévüket betöltöttek csaknem felét érintik a panaszok. Egyes formái a fiatalabb korosztálynál is felléphetnek.

Aranyér és visszér

A keringési rendszer vénás oldalát érintő betegség leggyakrabban az alsó végtag felületes vénáinál, illetve a végbél nyálkahártyájában futó vénáknál jelentkezik, ez utóbbit nevezzük aranyérnek.

Visszérbetegség során a véna fala valamilyen örökletes vagy egyéb eredetű kötőszöveti gyengeség, esetleg valamilyen más hajlamosító tényező (mozgásszegény, ülő életmód) kapcsán kitágul, és benne a vér áramlása lelassul, esetleg visszafelé is fordul. A kitágult érszakasz fala könnyen begyulladhat, ez erős fájdalommal, és a gyulladás egyéb jeleivel társulhat, melyek igencsak kínzó panaszokat okoznak az érintetteknek.

Életmód, mint hajlamosító tényező

Aranyér, visszérbetegség kialakulására hajlamosító tényező lehet a fentebb említett mozgásszegénység és örökletes tényező mellett a terhesség, hosszas fekvéssel járó megbetegedés, hormonális fogamzásgátlók szedése, de akár az alsó végtagok túlterhelése is (pl. egész nap álló foglalkozást végzőknél).

Már kialakult panaszok esetén hasznunkra lehetnek a jótékony, növényi eredetű bioflavonoidok.

De mik is azok a bioflavonoidok?

Olyan növényi eredetű hatóanyagok, melyek a legújabb kutatási eredmények szerint segítenek a vénák falának stabilizálásban, azok áteresztőképességének csökkentésében. Az egyik legtöbbet tanulmányozott molekula a diozmin: kettős vak vizsgálatok (amikor sem a beteg, sem az orvos nem tudja, ki kap valódi hatóanyagot és ki placebót) során bebizonyosodott, hogy a diozminnal kezelt betegekben jelentősen csökkenthetőek voltak a már kialakult aranyeres és visszeres panaszok. A Venotec magas koncentrációban tartalmaz mikronizált diozmint, így hatékonyan képes enyhíteni a vénás elégtelenségek okozta tüneteket.

A diozmin hatóanyagtartalmú szerek a krónikus vénás betegség kezdetétől csökkentik a visszeres tüneteket, a fájdalmat, a nehézláb-érzést, a feszülést, a vizenyőt, és az éjszakai lábikragörcsöt. A diozmin segíti a vénák vérátfolyását, ezáltal csökkenti a vénákban a vér pangását.

Az alkalmazhatósággal kapcsolatban mindenképpen kérjük ki orvos, vagy gyógyszerész véleményét!

(Dr. Lesznyák Judit)

2014. 08. 14.

Aranyér és sport

Az aranyér kialakulásáért többek között az ülő életmód és a mozgásszegény…