Venotec alkalmazásaA visszér rengeteg ember mindennapjait keseríti meg világszerte. Olyannyira komoly jelenségről van szó, hogy a WHO adatai szerint ma már az emberek jelentős része érintett a betegségben. A visszerekhez hasonlóan a végbéltájékon jelentkező visszértágulatok, az aranyerek is sokak életében jelentenek komoly problémát.

Sok középkorú hölgy munkája követeli meg, hogy a nap javát állva vagy ülve töltsék, mely a visszerek kialakulása szempontjából káros életmódbeli tényező.

Ugyanez a helyzet az aranyerek esetén is – a kis értágulatok olyan kellemetlen tüneteket okozva keseríthetik meg mindennapjainkat, mint a vérzés, a fájdalom, a viszketés, a váladékozás és székelési nehézség. Különösen érintettek a várandós kismamák, akik nagyon gyakran szenvednek az aranyértől, főként a terhesség utolsó harmadában. Ha ezt nem kezelik megfelelően, az aranyér a szülés után nagy valószínűséggel újra visszatérhet.

A Venotec alkalmazása határozott lépés minden olyan nő számára, aki olyan segítséget szeretne, amely hatékonyan enyhíti a visszér és az aranyér okozta panaszokat.

Segít: a Venotec

A Venotec alkalmas az alsó végtagok krónikus vénás elégtelenséggel összefüggő tüneteinek, így a feszülés, a nehézláb érzés, vagy az éjszakai lábikragörcs enyhítésére. A készítmény emellett a hirtelen fellángoló aranyeres panaszok kezelésére is hatékonyan alkalmazható. A tabletta hatóanyaga az érvédő és vénastabilizáló diozmin. A Venotec gyorsan felszívódik, a szervezetből történő kiürülése pedig főként a vesén keresztül, vizelet útján, illetve kis mértékben a széklettel és az epén keresztül történik.

A Venotec alkalmazása

Néhány kivételtől eltekintve (pl. szoptató édesanyák, 18 év alattiak) a készítmény nagy biztonsággal alkalmazható. A meghatározott adagolási sémát követve jól megfigyelhető a szer jótékony hatása: az aranyér és visszér által okozott kellemetlen panaszok akár jelentős mértékű csökkenése is. Néhány ritka, de általában enyhe mellékhatástól eltekintve a Venotec jól tolerálható készítmény, emiatt szedése széles körben elterjedhet.

Fontos, hogy a Venotec, májban történő lebomlása során olyan enzimek közreműködését is igényli, melyek más gyógyszerek kiürülését is elősegítik; így más szerekkel együtt adva befolyásolhatják egymás hatását. Egyéb gyógyszerek fogyasztása esetén tehát érdemes orvos vagy gyógyszerész véleményét kérni.

Kinek nem ajánlott a Venotec?

Számos tanulmány készült már a Venotec alkalmazásáról és hatásairól, a 18 év alatti gyermekekre és serdülőkre vonatkozóan azonban egyelőre kevés adattal rendelkezünk, így emiatt számukra a Venotec 600 mg tabletta alkalmazása jelenleg nem ajánlott.

A kutatások során elsősorban azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a szervezetre, ha növeljük a dózist a Venotecből, okoz-e a termék valamilyen génszintű elváltozást. A kapott adatok azt igazolták, hogy a készítmény nem jelent veszélyt az emberre, ugyanakkor a diozmin emberi anyatejbe való átjutásáról nincs adat. Így a készítmény alkalmazása jelenleg a szoptató nők számára nem javasolt, a várandósoknak pedig ajánlott a szülész szakorvosukkal való előzetes konzultáció.

(Dr. Lesznyák Judit)
2014. 08. 14.